Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Μηχανοκίνητες πορείες διοργανώνει σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μηχανοκίνητες πορείες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών διοργανώνει σήμερα,
στις 12 το μεσημέρι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Την ευθύνη για τις πορείες θα έχουν οι Σύλλογοι των πρωτευουσών των νομών.

Στην περιφέρεια Αττικής η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη. Στην υπόλοιπη Αττική ως τόποι προσυγκέντρωσης προτείνονται η Νίκαια στον Πειραιά, το Αιγάλεω στη Δυτική Αττική, η Νέα Ιωνία στα βόρεια προάστια, η Αγ. Παρασκευή στα ανατολικά προάστια, ο Αγ. Δημήτριος στη Νοτιοανατολική Αθήνα.

Όπως σημειώνεται, «αντικείμενο της αγωνιστικής παρέμβασης είναι να πάψει η ΚΕΔΕ να είναι θεατής στην αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ενώ τονίζεται ότι στόχος των μηχανοκίνητων πορειών είναι να προετοιμασθεί ο κλάδος ώστε την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι έτοιμοι για να προχωρήσουν σε κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των δήμων, σε καταλήψεις των δημαρχείων και των δημοτικών κτιρίων της χώρας. Συγχρόνως διοργανώνονται καταλήψεις σε όλους τους ΧΥΤΑ της χώρας.

Στο μεταξύ, σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα, ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.Τέλος, τα τρόλεϊ από τις 10.00 έως τις 16.00 θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια λόγω στάσης εργασίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν μέρος στη γενική συνέλευση για να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους ενάντια στις πολιτικές της φτωχοποίησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου