Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Πήραν στο κυνήγι το κλιμάκιο της τρόικας έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ

Κλιμάκιο της τρόικας αποδοκιμάστηκε από Έλληνες εργαζόμενους το μεσημέρι έξω
από τα γραφεία της ΚΕΔΕ στην οδό Γενναδίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδοκίμασαν λεκτικά, έριξαν σκουπίδια και καφέδες εναντίον χαμηλόβαθμων στελεχών της τρόικας που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο της ΚΕΔΕ, προκειμένου να συζητήσουν με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των δημάρχων της χώρας τις σχεδιαζόμενες, περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το κλιμάκιο της τρόικας είχε προγραμματισμένο ραντεβού με παρατάξεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 16.00. Όμως στη συνάντηση επρόκειτο να παραβρεθούν μόνο εκπρόσωποι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, μη αναγνωρίζοντας στην τρόικα ρυθμιστικό ρόλο στην εσωτερική πολιτική της χώρας.

Λίγο πριν φθάσει η τρόικα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας, Κ. Ασκούνης και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., δήμαρχος Λαρισαίων, Κ.Τζανακούλης, είχαν κατέβει στην είσοδο του κτιρίου προκειμένου να πείσουν τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν. Οι εργαζόμενοι δεν αποχώρησαν και μάλιστα τους αποδοκίμασαν φραστικά.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει διοργανώσει για αύριο, στις 12 το μεσημέρι, μηχανοκίνητες πορείες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Στο κέντρο της Αθήνας η μηχανοκίνητη πορεία θα έχει ως αφετηρία την Πλατεία Καραϊσκάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου