Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ωρωπός όπως Κερατέα

Τούτες τις μέρες παρατηρώντας την τοπική κοινωνία της περιοχής του Ωρωπού αλλά και τον δίκαιο ξεσηκωμό των κατοίκων απέναντι στα ληστρικά διόδια που βρίσκονται απλωμένα διάσπαρτα στα διοικητικά όρια του Δήμου, ο νους μας πάει στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. 

Χρειάστηκαν 128 ημέρες ηρωικού ξεσηκωμού, για να
νικήσει η πόλη τον τρόμο, τα δακρυγόνα, τις συλλήψεις, τους ξυλοδαρμούς, τις δίκες. 

Από αυτόν τον νικηφόρο αγώνα του λαού της Κερατέας περιμέναμε πως κάποιοι τοπικοί μας άρχοντες θα είχαν διδαχθεί πολλά, φευ! Διαβάζουμε δηλώσεις τους οι οποίες αναφέρουν χαρακτηριστικά αγώνα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε στον Ωρωπό, εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που χρησιμοποίησε ο λαός της Κερατέας και νίκησε, ναι νίκησε τόσο τις δυνάμεις καταστολής όσο και τη κυβέρνηση! Ανίκανοι να προσδώσουν προοπτική νίκης στον λαό του Ωρωπού, αυτοί οι αυτοδιοικητικοί, αρκούνται σε στρατηγική διαχείριση της ήττας τους! 

Ο λαός της Κερατέας νίκησε με αυτοοργάνωση και χαλύβδινη πίστη ότι ο αγώνας για το περιβάλλον ήταν και είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Νίκησε, γιατί αναπτύχθηκε σε όλο τον ελληνικό λαό ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης. Γιατί πίστεψε ότι ένας λαός ενωμένος μπορεί να νικήσει. Και νίκησε!

Ο αγώνας του λαού της Κερατέας έχει προσλάβει σήμερα συμβολική διάσταση. Η εξουσία δεν είναι ανίκητη, όταν ο λαός ξεχυθεί στους δρόμους και στις πλατείες.
Όταν αποφασίσει να αντισταθεί με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο!
Όταν αμφισβητήσει την εξουσία και τα ψέματά της!
Όταν ο αγώνας διεξάγεται με συνέπεια, με υπομονή και χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις! 

Ο λαός της Κερατέας δεν υπέκυψε, δε συμβιβάστηκε, δεν υποχώρησε. Νίκησε! Δείχνει στους κατοίκους του Ωρωπού, τον δρόμο της νίκης, δείχνει πως να παλεύουν, πως να νικάνε τους δικούς τους, τους εχθρούς...




Με πληροφορίες από tometopo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου