Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

"Γιατί υποψήφιος στη περιφέρεια με τη Δύναμη Ζωής και τη Ρένα Δούρου;"


Στα 47 χρόνια της ζωής μου, λίγες ήταν οι φορές που «κάθησα φρόνιμος». Σπούδασα φυσιοθεραπευτής, αλλά ποτέ δεν εξάσκησα αυτό το επάγγελμα. Σήμερα είμαι πωλητής σε εταιρία ιατρικών ειδών.
 
Ετσι λοιπόν, όσοι βλέπετε στο βιογραφικό μου στο facebook ότι σπούδασα φυσιοθεραπευτής,  μην ξεγελαστείτε. Μη με ρωτήσετε τι να κάνετε αν σας πονάει ο αυχένας ή μουδιάζει ο καρπός σας. Πιο πιθανό είναι να σας ...πουλήσω νάρθηκα για αστραγάλους, παρά να σας συμβουλέψω σωστά.

Οι συμβουλές δεν είναι το φόρτε μου. 'Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου υπήρξα άνθρωπος της δράσης και της συμμετοχής. Πιστεύω στο συλλογικό αγώνα, πιστεύω στη δύναμη των πολλών και όχι στις χαρισματικές ικανότητες των λίγων.

Στα 47 χρόνια της ζωής μου, στη συμμετοχή μου στα κινήματα και την πολιτική δράση, γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, συντρόφους με τους οποίους είχαμε και έχουμε κοινά οράματα, κοινή διαδρομή, κοινούς αγώνες.

Σ' αυτούς απευθύνομαι σήμερα, αυτούς θέλω να εκφράσω. 
Τους συντρόφους και συναγωνιστές που συναντηθήκαμε μαζί στην επιτροπή αγώνα ενάντια στη μόλυνση του Ασωπού, σ'αυτούς που αγωνίστηκαν ενάντια στο εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών στον Αυλώνα, σ'αυτούς  που αγωνίστηκαν ενάντια στα χαράτσια στο Δήμο Ωρωπού, στους φορείς και κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής που μαζί δώσαμε τον αγώνα ενάντια στα διόδια, σ'αυτούς που μαζί στήσαμε την ομάδα αλληλεγγύης του Ωρωπού, σ'αυτούς που ξέρουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν το δίκαιο και τη Ζωή τους χωρίς φόβο απέναντι στην ολοένα εντεινόμενη κρατική καταστολή.

Σ' αυτούς που ξέρουν πως καμιά υπερψήφιση υποψήφιου δεν θα τους λύσει από μόνη της τα προβλήματα. Πως ο αγώνας είναι καθημερινή ανάγκη, είναι τρόπος ζωής. Αλλά και σε κάθε νέο άνθρωπο που καταλαβαίνει πως έφτασε η ώρα να ξεσηκωθεί και με τη Δύναμή του, να διεκδικήσει τη Ζωή που καθημερινά κάποιοι προσπαθούν να του στερήσουν, να τον αφήσουν αμόρφωτο, άνεργο και αβοήθητο σ'έναν αφιλόξενο τόπο που ή θα τον σπρώχνει στη μετανάστευση ή θα τον καθιστά βορά στους μηχανισμούς του κέρδους και της εξαθλίωσης. 

Στα 47 χρόνια της ζωής μου έκρινα πως μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι και με τη Δύναμη τη δική σας, να συμβάλω ώστε να γίνουν πράξη κάποια από τα ώριμα και δίκαια αιτήματά μας. 

Για όλα τα υπόλοιπα που θα μείνουν ανεκπλήρωτα, που θα συναντήσουν αντιστάσεις πέρα κι έξω απ τις αρμοδιότητες της περιφέρειας, υπόσχομαι πως το μόνο γραφείο που θα με βλέπει, θα είναι αυτό της δουλειάς μου. 'Εξω, στους δρόμους, στα δικαστήρια και όπου αλλού χρειάζεται, ο αγώνας θα συνεχίζεται καθημερινά. Εκεί που σας ξέρω και με ξέρετε.


Σας καλώ να δώσουμε Δύναμη στη Ζωή μας. Δύναμη στους αγώνες μας!

Στις 18 του Μάη με τη Δύναμη Ζωής και τη Ρένα Δούρου!



Στρατής Λουπάτατζης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου