Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Για μια μαχητική αντι-συστημική παράταξη στον Ωρωπό


Διαπιστώνουμε και πάλι στον τόπο μας ότι, πλείστα δημοτικά σχήματα σερβίρονται για την νέα αναμέτρηση, σαν ξαναζεσταμένο φαγητό με τα ίδια συστατικά χωρίς καμία θρεπτική ουσία.

Αναπαλαιωμένες παρατάξεις, διαπλέκονται με τα ίδια ‘’προβεβλημένα’’ πρόσωπα που μέσα από ανίερες συμμαχίες, ενσωματώνουν αφελείς μαζί με καιροσκόπους οι οποίοι συχνά σε κάθε προηγούμενη αναμέτρηση δρούσαν ως αντίπαλοι εν μέσω κρυφο-κομματικών επιβουλών. Άξιοι και ακέραιοι πολίτες σε συμπληγάδες επιλογών, τελικά παραιτούνται είτε στην διαδρομή συμβιβάζονται. 

Το επικοινωνιακό περιβάλλον έχει ακόμη τα ερείσματα να καλλιεργήσει τον ωφελιμισμό με μεταγραφές ένθεν και ένθεν για την ψηφοθηρία στη παραδοσιακή βάση της οικογενειο-προτίμησης  των παλαιοκομματικών αγκυλώσεων και των μικροσυμφερόντων .

Οι Ωρωπιώτες γνωρίζουμε καλά το παραδοσιακό αυτό καταστροφικό μοντέλο των υπεργολάβων σωτήρων. Των υποψήφιων δημάρχων που μετά την ζητιανιά παντοιοτρόπως των ψήφων, μετά από τους επαναστατικούς προεκλογικούς λεονταρισμούς, κατέφευγαν την επομένη κιόλας, ως επί των θώκων ‘’άρχοντες’’, στην τέχνη του ‘’ΕΦΙΚΤΟΥ’’. 

Μια δοκιμασμένη τεχνική των κρατούντων, που οδηγεί στο ξεπούλημα «για το καλό σου», σερβιρισμένο με τον μανδύα της τεχνοκρατικής αντίληψης, των δήθεν επενδύσεων με αντάλλαγμα την τριτοκοσμική απασχόληση. Βάζοντας τον δημότη στην θέση του διεφθαρμένου, τεμπέλη, του φτωχού που ζητάει πολλά, ή του ‘’ευρωπαϊστί ‘’ ανάξιου, θα ασκηθούν πολιτικές μέσω προφάσεων, για αυξήσεις όλων των δημοτικών παροχών και εκχώρηση ζωτικών δημοτικών τομέων.

Στο όνομα του δημότη αλλά κατά των συμφερόντων του, η απόφαση για εκχώρηση δημοτικής περιουσίας, θα ανακύψει ως αναγκαιότητα της οικονομικής δυσπραγίας και της δημοτικής κακοδαιμονίας, με κορώνες για ανάπτυξη υπέρ των μεγαλο-ιδιωτών και των πολυεθνικών ξένων «συντρόφων» τους. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι οι συστημικές παρατάξεις, είναι παραδοσιακά δεμένες στον πολιτικό άπατρις αμοραλισμό, είτε άτολμες σε ιδιοτελή κομματική ομηρία.

Οι σημερινές όμως πολιτικο-κοινωνικές συνθήκες είναι τόσο επώδυνα ακραίες που δεν επιτρέπουν τη συνέχιση του παραδοσιακού μοντέλου διοίκησης χωρίς ακροτελεύτιο κόστος. Είναι βεβαιότητα ότι οι Δήμοι υπό την ευρω-Τροικανή ηγεσία, θα αποτελούν πλέον χρεωκοπημένα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί τους, προαναγγέλλουν ότι ο δημότης δεν έχει να περιμένει τίποτε από τον παραδοσιακό μηχανισμό των δημάρχων  «Χατηριτζίδων».

Οι παραδοσιακές συστημικές παρατάξεις δεν πρόκειται να αντισταθούν στα δυσοίωνα μέλλοντα και να διεκδικήσουν αποτελεσματικά τα δικαιώματα επί της ζωής και περιουσίας των Ελλήνων διωκόμενων Δημοτών. Έτσι δυστυχώς φάνηκε και από την πρόσφατη παράσταση των διοδίων, που αφού έκοψε λίγα εισιτήρια, κατέληξε σε αναμνηστικές φωτογραφίες και σε διαφημιστικές επαναστατικές καμπάνιες από την αμαρτωλή TV.

Εκτιμώντας τα κακώς κείμενα και σταθμίζοντας την αναγκαιότητα, Για πρώτη φορά στον Τόπο μας αποφασίσαμε να διορθώσουμε την καχεξία της δημοτικής εκπροσώπησης εκλέγοντας από τα κάτω τον επικεφαλής, και όχι ως είθισται, ο ‘’ εμπνευσμένος’’ επικεφαλής να εκλέγει τους ‘’εκλεκτούς’’ του.

Συγκροτήσαμε σώμα μελών ανοικτό σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου κομματικής πεποίθησης που συμφώνησαν από κοινού σε μαχητικές δημοκρατικές αρχές και σε πρόγραμμα που φιλοδοξεί να πάρει τα ηνία του δήμου με τους δημότες για τους Δημότες. Αυτό εγγυάται και δεσμεύεται συλλογικά ο εκλεγμένος επικεφαλής μας Παναγιώτης Χασιώτης, με την ανόθευτη αγωνιστική παρουσία του επί ετών και ως τώρα. Ο οποίος έδωσε επί των εγκαινίων χθές και το ιδιαίτερο σαφές στίγμα ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα ξένο επίτροπο να μας επιτροπεύσει».

Άλλωστε δεν συνέχει καμία λογική, ούτε την ιστορική προίκα έχουν, ούτε απεδείχθησαν αδιάφθοροι, οι ετερόφωτοι ευρω-τροικανοί μνηστήρες της πατρίδας μας. Και πλούσιοι είμαστε, και αυτόφωτοι, και πνευματικοί ταγοί παραμένουμε της ελευθερίας και δημοκρατίας. Οφείλουμε να επιβάλλουμε το αυτοδιοίκητο απέναντι σε ληστρικές προθέσεις ξένων και ιστορικών Γερολαδάδων, αρχής γεννωμένης από τον Δήμο μας.

Η συνεργασία πολιτών για δημοκρατική μαχητική αυτοδιοίκηση μπορεί να μην υπολείπεται των ανθρωπίνων αδυναμιών και των συλλογικών ατελειών, όμως είναι άλλη από πρόθεση φιλοσοφία και θέση, με ψηφισμένες αρχές που ορίζουν οι ανάγκες των καιρών. Αποφάσισε να είναι μπροστάρης στην μάχη για τα δικαιώματα των δημοτών ενάντια σε κάθε υπερκείμενη αρχή που τα προσβάλει.

Η ανενδοίαστη στήριξη του Σύριζα της Ανταρσία και άλλων δημοκρατικών συλλογικοτήτων και προσώπων στην παράταξης μας χωρίς την εμπλοκή τους στις εσωτερικές διαδικασίες μας, δηλώνει την αποδοχή του αντι-συστημικού χαρακτήρα μας στο κοινωνικό δημοτικό γίγνεσθαι.

Η ισοπολιτεία των δημοτών είναι στις ψηφισμένες αρχές της και απέναντι στη διαπλοκή.

Η θέληση των δημοτών στις μεγάλες αποφάσεις, και με την μορφή ακόμη του δημοψηφίσματος είναι δεσμευτική αναγγελθείσα πρακτική.

Οι προμήθειες και δημοτικές συναλλαγές με ιδιώτες, μπαίνουν σε διαφανές διαβουλευτικό παζάρι, ανοιχτό σε δημότες και συμβούλους μέχρι και το επίπεδο των υπογραφών.

Οι δημοτικές πρωτόβουλες επιχειρήσεις για φτηνά βασικά αγαθά από τους παραγωγούς μας, πρός όλους τους δημότες και δει τους ασθενέστερους, κόντρα στα μονοπώλια διατροφής είναι καθήκον. Η προτεραιότητα των δημοτικών έργων μπαίνει σε ακολουθία στην βάση της σπουδαιότητας και του επείγοντος, με την πλειοψηφική γνώμη των τοπικών συμβουλίων.

Η ένταξη όλων των εκτός σχεδίου οικισμών στο ΓΠΣ Ωρωπού, με χιλιάδες συμπολίτες μας που χρυσοπλήρωσαν την διαπλοκή με κόπους μιάς ζωής, και οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα πολιτιστικά και οικονομικά στον τόπο μας, είναι άμεση προτεραιότητα.

Τα πρωτογενή αγαθά που καθορίζουν ποσοτικά και ποιοτικά το βιωτικό επίπεδο, όπως το νερό η εστία η παιδεία η περίθαλψη η ενέργεια οι δρόμοι … τίθενται υπό την δημοτική προστασία και ανάπτυξη.

Η καταπολέμηση της ανεργίας ως προϋπόθεση, ανάκτησης της αξιοπρέπειας, ιδίως για την νεολαία μας που σπρώχνεται στην μετανάστευση, αποτελεί πατριωτικό μέλημα και όραμα για δημοτική δημιουργία.

Σε τέτοιο Δήμο προσβλέπουμε, σε τέτοια πρακτική άσκησης της εξουσίας, που θα αποκαταστήσει το λαϊκό έρεισμα των εκλεγμένων, κόντρα στους καιρούς. Το ήθος και η πρακτική της εξουσίας πρέπει να ενθαρρύνει την συμμετοχή των δημοτών στα κοινά ώστε να μη φορτώνουν την τύχη τους μόνον σε ΄΄σωτήρες΄΄. 

Να  εμψυχώσουμε τους ικανούς, τους έντιμους, τους ανήσυχους Δημότες που αποστράφηκαν την πολιτική ως δύσοσμο δρώμενο, να σηκώσουν πάλι .. κεφάλι. Να μην παραχωρήσουν ελαφρά τη καρδία, τις υποθέσεις της ιδιαίτερης πατρίδας μας, σε αυτούς που κατ’ εξακολούθηση  με την ανοχή μας ……επιπλέουν… !

Όλους αυτούς καλούμε με όρους μάχης να παλέψουμε, εδραιώνοντας την ελπίδα.


Ευάγγελος Ν. Βάθης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος



Πηγή: maximipoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου