Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Αρκετά με τις προσβολές στους απελπισμένους!


Είναι προβληματικά τα όσα γράφονται σε βάρος του κόσμου που συνέρρευσε για να πάρει μια τσάντα με τρόφιμα και μεγάλο μέρος του εκδήλωσε συμπεριφορά ανησυχητική και μακριά από την αίσθηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Αυτοί που πίσω από τέτοια φαινόμενα βλέπουν μόνο την αναξιοπρέπεια, μάλλον είναι ανυποψίαστοι από τις τραγικές συνθήκες εξαθλίωσης που ζει μεγάλο μέρος του λαού μας.

Αγνοούν ότι με το ξέσπασμα της πείνας στην Κατοχή το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" έγινε κανόνας. Δεν ξέρουν ότι ακόμη και τους νεκρούς τους πετούσαν στον δρόμο οι άνθρωποι τότε, για να τους μαζέψει το κάρο του δήμου, ώστε να μην καταγραφούν και να συνεχίσουν να παίρνουν την άθλια μερίδα των ελάχιστων δραμιών ψωμιού.

Αυτοί που μιλάνε ως άλλες Αντουανέτες, δεν ξέρουν πως αν άλλαξε αυτή η κατάσταση, οφείλεται στην ανάπτυξη του κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης του ΕΑΜ, που έδωσε τη Μάχη της Επιβίωσης.

Αντί, λοιπόν, να αγανακτούν με τους πεινασμένους, τους περιμένουμε να πλαισιώσουν τις γραμμές του κινήματος αλληλεγγύης. Αν δεν δώσουμε σήμερα στοιχειώδη στήριξη στους απελπισμένους, αύριο θα αντικρίζουμε φαινόμενα που τώρα δεν μπορούμε ούτε να τα διανοηθούμε.Γιώργος Αλεξάτος  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου