Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δήλωση του Παναγιώτη Χασιώτη, Υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού με τη «Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση»

Δήλωση του Παναγιώτη Χασιώτη, Υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού με τη «Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση»:

"Στη συνεδρίαση της 01/04/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού, στη διάρκεια της συζήτησης του πρώτου θέματος σχετικά με τα ΔΙΟΔΙΑ , ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ''Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση'' κατέθεσα 2 προτάσεις και κάλεσα το Δημοτικό Συμβούλιο να τις υιοθετήσει:


Α). Να διεξαχθεί δημοψήφισμα την ημέρα των εκλογών για την απομάκρυνση των διοδίων από το Δήμο μας. Το δημοψήφισμα αν και δεν είναι θεσμοθετημένη διαδικασία, λόγω μη έκδοσης σχετικών προεδρικών διαταγμάτων για τα δημοψηφίσματα από τους Ο.Τ.Α., προτείνουμε να διεξαχθεί ως μέσο έκφρασης των δημοτών καθώς και πίεσης στην κεντρική εξουσία. Οι δημότες του Ωρωπού να πουν ένα μεγάλο και δυνατό ΟΧΙ στα διόδια και στην εκχώρηση των δρόμων μας στους εργολάβους και να στείλουν το δικό τους μήνυμα ότι η αντίθεση των κατοίκων στα διόδια είναι καθολική και αίτημά τους είναι η οριστική απομάκρυνση των διοδίων και όχι «εκπτώσεις» και «ελαφρύνσεις» για τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού.

Παρόμοιο δημοψήφισμα που θα αποτυπώσει τη βούληση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα διενεργηθεί στις 18 Μαΐου, πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε κάλπες που θα στηθούν έξω από τα εκλογικά κέντρα και στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Β). Επίσης, η "Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση" αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να κατατεθεί συλλογική αγωγή κατά της Νέας Οδού, από τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού, τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής μας και να κηρυχθεί άκυρη και παράνομη η σύμβαση παραχώρησης της Εθνικής Οδού στους εργολάβους.
Η σύμβαση παραχώρησης βρίθει παρανομιών: 

α) αντίκειται στην Κοινοτική Οδηγία 1999/62/ΕΚ και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο το οποίο υπερισχύει της Ελληνικής νομοθεσίας, 

β) με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απαγορεύθηκε σε ιδιωτικές εταιρείες (όπως η Νέα Οδός) να βεβαιώνουν παραβάσεις οδηγών οχημάτων και να τους επιβάλλουν κυρώσεις και πρόστιμα, 

γ) παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας με κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της Νέας Οδού κ.ά. Στην αγωγή αυτή ΚΑΛΟΥΜΕ και το Δήμο Ωρωπού να συμμετέχει, ο οποίος παρά τις μέχρι τώρα αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων δεν έχει κινηθεί νομικά κατά της Νέας Οδού και της σύμβασης παραχώρησης και αναλώνεται σε συναντήσεις και «δεσμεύσεις» των Υπουργών για τα διόδια.

Πάγιο αίτημά μας παραμένει η απομάκρυνση των διοδίων από το Δήμο μας και η δημοτική μας παράταξη θα συμμετέχει σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων μέχρι την τελική νίκη."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου