Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Το Πλαίσιο Αρχών της "Συνεργασίας Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση"

Το Πλαίσιο Αρχών της "Συνεργασίας Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση":

"Όλοι και όλες είμαστε μέλη μιας μεγάλης
κοινωνικής πλειοψηφίας: 
που βιώνουμε τις συνέπειες των μνημονίων και του πολέμου που έχουν κηρύξει ενάντια στην κοινωνία, οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, το δόγμα του σοκ που επιβάλλουν στη χώρα οι τρόικες, τα μεγάλα συμφέροντα και το ντόπιο πολιτικό σύστημα της υποτέλειας και της διαφθοράς, που σε επίπεδο γειτονιάς, xωριού, δήμου, βλέπουμε ένα παρόμοιο καθεστώς -μικρογραφία του κεντρικού πολιτικού συστήματος- που μας έφερε ως εδώ. Δημοτικές αρχές ανεπαρκείς, διαπλεκόμενες, που εξυπηρετούν τους λίγους και ημέτερους. Δημοτικά συμβούλια, παραδομένα στη λογική και αντίληψη του «Καλλικράτη» και των μνημονίων. Τοπικά συμβούλια ανενεργά και αδρανή.

Συμμετέχουμε σ’ αυτήν την πρωτοβουλία γιατί νιώθουμε επιτακτική την ανάγκη, να χτίσουμε μαζί, από τα κάτω, μια νέα μεγάλη δημοτική παράταξη. Μια «άλλη» δημοτική αρχή, ένα νέο, μαζικό αυτοδιοικητικό κίνημα που θα στηρίζεται στη συμμετοχή και ενεργοποίηση μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Μια δημοτική παράταξη δημοκρατική, ριζοσπαστική, αντιμνημονιακή και οικολογική. Μια παράταξη ανοιχτή σε όλη την κοινωνία και τους φορείς της με προτεραιότητα στη νεολαία. Για να αλλάξουμε αντιλήψεις, πρότυπα, αξίες, για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Για να κάνουμε πράξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την προσδοκία όλων «να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!».

Καλούμε σε ένταξη και συμμετοχή:

. κάθε ενεργό πολίτη των χωριών του Δήμου μας, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, που είναι όμως ευαισθητοποιημένος για τη λύση των καθημερινών προβλημάτων και θέλει να εκφραστεί,
κάθε στέλεχος, πρώην ή νυν δημοτικών παρατάξεων, που θέλει να εκφραστεί στην κατεύθυνση αυτή.

Στον όμορφο, αλλά δύσβατο, δρόμο για την κοινωνική, πολιτική και οικονομική διέξοδο της πατρίδας, να οικοδομήσουμε μια νέα τοπική αυτοδιοίκηση, με άλλα παραγωγικά, καταναλωτικά πρότυπα και αξίες, που θα παλέψει για να κατακτήσει:

 . Ένα νέο αυτοδιοικητικό χάρτη με την κατάργηση του «Καλλικράτη». Αυτοδιοίκηση πιο κοντά στον πολίτη, μακριά από τις νεοφιλελεύθερες δοξασίες της «αγοράς» και του ξεπουλήματος κάθε δημόσιου, συλλογικού και κοινωνικού αγαθού.


. Τη διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο σε όλα τα επίπεδα.


. Την αγωνιστική αλληλεγγύη και προστασία μέσα από τα κινήματα και τις κινήσεις πολιτών.


. Την προστασία και ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους.


. Την προστασία και αναβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.


. Την οικολογική προστασία, την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και της χώρας.


. Την οικοδόμηση μετώπου απέναντι στο φασισμό και στους εκφραστές του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου