Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Πάντζας : «Σκάνδαλο και ληστεία οι νέες συμβάσεις των μεγάλων οδικών έργων»

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου, που τροποποιεί τις συμβάσεις των μεγάλων οδικών έργων τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας. Ο Βουλευτής για τις απαράδεκτες
αυξήσεις των διοδίων αλλά και την εγκατάσταση νέων σταθμών στην Περιφέρεια Αττικής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με φουσκωμένους προϋπολογισμούς και κοστολογήσεις σε τιμές του 2006 ενεργοποιείτε 60% αύξηση στις τιμές των διοδίων, με τη συμβολή του δημοσίου να υπερβαίνει το 55%. Παρόλο που οι εταιρείες συνεχίζουν να εισπράττουν διόδια για έργα που δεν έχουν ποτέ εκτελεστεί, παρόλο που οι ρήτρες δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ, έρχεστε σήμερα και βάζετε ρήτρα στο ίδιο το κράτος. Γιατί όλα αυτά; Για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία της ιδιωτικής κερδοσκοπίας, όλων αυτών, δηλαδή, που συνεργαστήκατε όλα αυτά τα χρόνια και καταστρέψατε τη χώρα. Πρόκειται για ληστεία. Πρόκειται για σκάνδαλο..»

Για τις αυξήσεις και τους νέους σταθμούς διοδίων, ανέφερε:

«Επιβάλλετε εξωφρενικές αυξήσεις στα διόδια, προκειμένου η περιφέρεια να μην αναπτυχθεί ποτέ. Κάνετε τα πάντα προκειμένου η οποιαδήποτε σκέψη μετακίνησης στην Ελλάδα της κρίσης να είναι απαγορευτική. Να είναι απαγορευτική για κάποιον που μένει στον Ωρωπό, στο Διόνυσο, στην Ελευσίνα και που σήμερα διανύει δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εργαστεί με μισθούς πείνας.

Αλήθεια, κύριε Υπουργέ, έχετε την εντύπωση ότι ο Ωρωπός, ο Διόνυσος ή η Ελευσίνα, σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης και με όλη την πληθυσμιακή επέκταση είναι εκτός αστικού ιστού; Αν πιστεύετε κάτι τέτοιο, τότε είστε εκτός πραγματικότητας. Κι άντε να πούμε ότι το 2007, με τις αρχικές συμβάσεις, υπήρξε πράγματι αστοχία στο συγκεκριμένο. Σήμερα, το 2013, με την υπάρχουσα κρίση, που δουλειές δεν υπάρχουν, που η ανεργία μαστίζει, που η αναζήτηση δουλειάς δεν κοιτάει σύνορα και χιλιόμετρα, έρχεστε και κάνετε το ίδιο και χειρότερο λάθος. Έρχεστε και βάζετε διόδια και αυξήσεις εντός του αστικού ιστού, εντός της περιφέρειας Αττικής. Κάντε μία βόλτα τις πρωινές ή βραδινές ώρες στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, να δείτε την «ηρωική» έξοδο που κάνουν καθημερινά οι κάτοικοι της Αττικής προκειμένου να εργαστούν.»

Τέλος, αναφορικά με την στρατηγική της συγκυβέρνησης σημείωσε τα εξής:

«Σήμερα γίνεται ακόμα πιο αντιληπτό για ποια ανάπτυξη κόπτεστε πραγματικά. Για την ανάπτυξη των λίγων γιατί αυτές οι συμβάσεις είναι αντιαναπτυξιακές για τους πολλούς.


Είναι συμβάσεις οι οποίες πρέπει να ακυρωθούν και να επανεξεταστούν από το μηδέν. 

Είναι συμβάσεις που κρύβουν τις διαδρομές του χρήματος. 

Είναι συμβάσεις που τροφοδοτούν την μαύρη τρύπα και το φαύλο κύκλο της υπάρχουσας κατάστασης, όπου ο πολίτης καθημερινά και για πολλά χρόνια πληρώνει διόδια για ανύπαρκτα έργα χωρίς να γνωρίζει που έχουν πάει τα χρήματα αυτά. Είναι συμβάσεις οι οποίες θα επανεξεταστούν σε λίγα χρόνια με ακόμα περισσότερες αυξήσεις και με ακόμα περισσότερους σταθμούς διοδίων. 

Αυτή είναι η πολιτική σας, το ξεπούλημα και η εκποίηση δημοσίων αγαθών, η διαπλοκή μέσω ευνοϊκών συμβάσεων υπέρ των λίγων, οι business κάτω από το τραπέζι με τα συμφέροντα που σήμερα σας χειραγωγούν και εξαρτάστε από αυτά. Όλες οι κυβερνήσεις σας κινούνται στην ίδια στρατηγική.

Όλες οι κυβερνήσεις σας κινούνται στη στρατηγική του χάους και της κομπίνας, στη στρατηγική του παραλόγου για τους πολλούς και του κέρδους για τους λίγους...»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου