Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ο Α. Τσίπρας στο Παρίσι, για το 3ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς


Αντιπροσωπεία του Συνασπισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι, προκειμένου να πάρει μέρος στο 3ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), που διεξάγεται από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Βασικός στόχος του 3ου Συνεδρίου είναι «η αντιστοίχιση της λειτουργίας και της συλλογικής δράσης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τις αυξημένες ανάγκες της παρούσας, κρίσιμης περιόδου, καθώς και η ανάδειξη της εναλλακτικής, αριστερής διεξόδου από την κρίση, μέσω της συγκρότησης ενός πανευρωπαϊκού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ευρωπαϊκών λαών και θα διεκδικήσει μια ριζικά διαφορετική προοπτική για την Ευρώπη».

Στο 3ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς παίρνουν μέρος 37 κόμματα (26 κόμματα-πλήρη μέλη και 11 κόμματα-παρατηρητές). Συμμετέχουν, ακόμη, πληθώρα προσκεκλημένων κομμάτων, οργανώσεων και προσωπικοτήτων από την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία.

Eπίσης, και η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα στις εργασίες του 3ου Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, εκπροσωπούμενη από τους Γεράσιμο Γεωργάτο και 'Αννα Φιλίνη, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και Υπεύθυνους για θέματα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και για τις Διεθνείς Σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου